‘Wei schilderen’ at Septemberfestival 2017

The first weekend of September De school van Gaasbeek organized their annual ‘Septemberfestival‘.

With: Johannes Arnauts, Rachel Gruijters, Nele Keukelier, Telma Lannoo, Anna Luyten, Jolien Naeyaert, Steven Prengels, Arno Synaeve, Ezra Veldhuis, Maranne Walravens.

“Elke dag van het festival kunt u de schilders vinden in de weiden rondom de school. Van vrijdag tot en met zondag, tussen 11 uur en het vallen van de avond, zullen verschillende van de nieuwe residenten deelnemen aan het Wei schilderen. In de oude, al te vaak verguisde traditie van het landelijk ‘en plein air’ schilderen trekken zij, gewapend met plooibare schildersezels en kroezen geus, het glooiend landschap in. Hier gaan zij allen op hun eigen manier de (zachte) confrontatie met het landschap aan. Tegelijkertijd zetten ze met hun lijf een romantisch en feeëriek tafereel voor u neer. Tijdens deze driedaagse zetten zij niet enkel hun eigen impressies en ervaringen in de verf, maar stellen ze zich ook de vraag hoe een maakproces er voor de buitenstaander uitziet of met de buitenstaander gedeeld kan worden.

Zaterdag 2/9 om 16u verlaten de schilders tijdelijk hun weide en trekken ze naar de tuin van de pastorie waar op dat moment het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei haar 20-jarig landschapshuwelijk viert. Van 16u30 tot 17u bent u welkom op hun Salon d’Artistes waar zij met elkaar en het publiek in gesprek gaan.”